15 minút
Suroviny na hruškové carpaccio s tvarůžkovými hoblinkami a slivkovou redukciou:
40 g Olomouckých tvarůžkov, 2 hrušky, 1 citrón, hrsť rukoly, hrsť pekanových orieškov, 4 lyžice slivkový lekvár ( povidla), 2 lyžice rumu
Postup:
Slivkový lekvár rozmiešajte v hrnci so šťavou z polovice citróna, pridajte rum a 150 ml vody. Všetko dajte na 20 minút povariť na miernom ohni a občas premiešajte. Zmes by nemala vrieť aby se nepripiekla ku dnu. Hotovú ju nechajte vychladnúť.
Pekanové orechy zľahka opečte nasucho na panvici. Hrušky nakrájajte na tenké plátky a hneď pokvapkajte zvyšnou citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Rozložte na taniere, na ktorých budete carpaccio podávať.