Suroviny na kurča v rôsole so zeleninou:
25 dkg plátkov kuracieho mäsa, 10 dkg listového špenátu, 30 dkg karotky, 15 dkg póru, 8 plátkov želatíny, l mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, ocot, olej, maslo
Postup:
Očistíme karotku. Z póru odkrojíme korienky a konce zelených listov. Pór pozdĺžne prekrojíme a umyjeme.Zeleninu nakrájame na cca. cm veľké kocky. Koreňovú zeleninu uvaríme domäkka v mierne osolenej vode. Pred koncom varenia pridáme pór a krátko povaríme. Zeleninu scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme dobre odkvapkať. Umyjeme špená a odstránime stonky. Špenát krátko povaríme, opláchneme studenou vodou a opatrne vytlačíme. Listy špenátu rozložíme na utierke a zľahka, opatrne usušíme. Kuracie mäso nakrájame na rovnako hrubé rezance, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením. Rozpálime 1 polievkovú lyžcu oleja a opčieme mäso na malom plameni. Vyberieme a necháme vychladnúť. Mäsové rezančeky zabalíme do listov špenátu. Želatínu namočíme do studenej vody. Mäsový vývar necháme vychladnúť, pridáme zeleninu, pomiešame. Misky vyložíme potravinárskou fóliou.Vyberieme priblížne polovicu zeleninu z vývaru, poukladáme do misiek a zalejeme vývarom. Na povrch pozdĺžne položíme mäso, zvyšok zeleniny a doplníme mäsovým vývarom až po okraj. Misky prikryjeme fóliou a cez noc necháme stuhnúť v chladničke. Rôsol z foriem vyklopíme, nakrájame na hrubšie rezy a podávame s marinádou.