Ľadový šalát s vajciami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

1 veľká hlávka ľadového šalátu, 4 vajcia uvarené natvrdo, 410 g masla, 1 sardela (sardelové očko), 20g roquefortu (nivy), 1 menšia lyžička pažítky, 2 reďkovky, 20 g kaviáru, 130-150 g jogurtu, šťava z 1/2 citróna, soľ, čierne korenie

Ľadový šalát s vajciami

Postup:

Ľadový šalát umyjeme, dôkladne osušíme v utierke a nakrájame na 2 cm široké pásiky. Vajcia rozrežeme na polovice, vyberieme žĺtky, bielka odložíme pre ďalšie použitie. Žĺtky spolu s maslom pretrieme cez sitko a dobre vymiešame na krém. Krém rozdelíme na 2 časti. Jednu zmiešame s nadrobno nasekanými sardelami. Druhú časť zmiešame s jemne nakrájanou nivou a pažítkou. Krémy naplníme do cukrárskeho vrecúška a nastriekame do polovičiek bielkov. Sardelový krém ozdobíme kaviárom, rokfortový pažítkou. Zmiešame jogurt s citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme. Ľadový šalát zmiešame s dresingom, rozdelíme na vychladené taniere a do stredu položíme 2 polovice vajíčka (s oboma plnkami).

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach