Suroviny na miešané rezance s hovädzím mäsom:
1 kg hovädzieho mäsa – stehno alebo karé, 2 balenia ryžových rezancov bun, 3 ks cibule, 4 balenia podrvených pražených arašidov, 5 strúčikov cesnaku, čierne korenie, polievkové korenie, cukor, rybacia omáčka, sójové kličky, kórejská mäta, bazalka, majorán
Postup:
Cibuľku pokrájame nadrobno, opečieme na oleji do zlatista a potom vyberieme z oleja na papier a necháme prebytočný olej vsiaknuť. Mäso nakoreníme, necháme asi 30 minút postáť a potom prudko poopekáme na oleji a cesnaku za stáleho miešania. Po vypnutí ohňa pridáme čierne korenie a poriadne rozmiešame.
Nálev: obsahuje cesnak, citrón, chili, cukor a čierne korenie. Jednotlivé ingrediencie kombinujeme tak, aby výsledná chuť bola sladkokyslá. Potom nálev prevaríme. Sójové klíčky môžeme obariť alebo nechať surové.
Mohlo by vás zaujímať
Do veľkej misky dáme najskôr miešanú zeleninu, nasledujú ryžové rezance. Polejeme asi 5 lyžicami nálevu. Pripravené mäso pokrájame na rezance, dáme tiež do misky so šalátom a rezancami. Nakoniec všetko posypeme drvenými arašidmi a podávame.