Miešané rezance s hovädzím mäsom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na miešané rezance s hovädzím mäsom:

1 kg hovädzieho mäsa – stehno alebo karé, 2 balenia ryžových rezancov bun, 3 ks cibule, 4 balenia podrvených pražených arašidov, 5 strúčikov cesnaku, čierne korenie, polievkové korenie, cukor, rybacia omáčka, sójové kličky, kórejská mäta, bazalka, majorán

Rezance s hovadzim masom

Postup:

Cibuľku pokrájame nadrobno, opečieme na oleji do zlatista a  potom vyberieme z oleja na papier a necháme prebytočný olej vsiaknuť. Mäso nakoreníme, necháme asi 30 minút postáť a potom prudko poopekáme na oleji a cesnaku za stáleho miešania. Po vypnutí ohňa pridáme čierne korenie a poriadne rozmiešame.

Nálev: obsahuje cesnak, citrón, chili, cukor a čierne korenie. Jednotlivé ingrediencie kombinujeme tak, aby výsledná chuť bola sladkokyslá.  Potom nálev prevaríme. Sójové klíčky môžeme obariť alebo nechať surové.

Mohlo by vás zaujímať

Vietnamská tradičná polievka Pho Ha noi

15 minútSuroviny na Pho Ha noi: 0,5 kg hovädzieho chvosta,  0,5 kg hovädzích rebier, 0,5 kg hovädzieho svalu napríklad lýtko, 1 cibuľa,  kúsok zázvoru ( 1… Čítaj ďaľej

Do veľkej misky dáme najskôr miešanú zeleninu, nasledujú ryžové rezance. Polejeme asi 5 lyžicami nálevu. Pripravené mäso pokrájame na rezance, dáme tiež do misky so šalátom a rezancami. Nakoniec všetko posypeme drvenými arašidmi a podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach