Očovská bačovská pochúťka

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Očovská bačovská pochúťka suroviny:

250 g tmavý toastový chlieb

Cestíčko: 4 vajcia, 80g hladkej múky, 150 ml mlieka, soľ, olej na vyprážanie

Plnka: 300 g bryndze, 20 g údený bôčik, kôpor čerstvý, mleté biele korenie, 1 lyžica kyslej smotany

Očovská bačovská pochúťka

Postup:

Nátierka: bryndzu, údený bôčik, kôpor čerstvý, mleté biele korenie a lyžicu kyslej smotany vymiešame spolu a pripravíme nátierku, ktorú použijeme na toastový chlieb.

Mohlo by vás zaujímať

Bryndza

Bryndza – povolený doping pre telo aj dušu

Bryndza je neodmysliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne. Najznámejšie národné jedlo – bryndzové halušky sa varia snáď v každej slovenskej rodine a dávame ich ochutnávať každej zahraničnej návšteve. Okrem… Čítaj ďaľej

Z múky, mlieka a soli vymiešame hladké cestíčko, do ktorého postupne primiešame vajcia. Toastové plátky chleba ponatierame bryndzovou plnkou. Spojíme po dva kusy k sebe. Namáčame v pripravenom cestíčku a vysmažíme po oboch stranách na prudko v horúcom oleji. Očovská bačovská pochúťka je výborná so šalátom.

Foto: Martin Marenčin
Recept je z knihy Gustáva Murína: Ondrej Antovszký varil pre kráľovnú   

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach