Parfé z kuracej pečienky

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 667 kcal

Suroviny (rozpočet pre 4 porcie):

Na pečienkovú masu: 6 dkg cibule, 1/16 l bieleho portského vína, 1/16 l sherry, kg kuracích pečienok, 3 vajcia, 40 dkg masla, 30 dkg tuhej slaniny

Na prílohu: 1 bagetu, listové šaláty, soľ, mleté čierne korenie, majorán, tymian, maslo, cesnak

Parfé z kuracej pečienky

Postup:

Necháme zovrieť portské víno a sherry, dáme posekanú cibuľu a varíme, kým sa odparí skoro všetka tekutina. Necháme vychladnúť. Pokrájame kuracie pečienky a s cibuľovo-vínnou hmotou ich rozmixujeme na jemné pyré. Počas mixovania pridáme vajcia. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, majoránom, tymianom a rozdrveným cesnakom. Masu pretrieme cez jemné sitko. Do nej primiešame vlažné maslo a masu ešte raz ochutíme. Vystelieme plátkami slaniny malú nákypovú formu. Slanina by mala asi 2 cm prečnievať cez okraj formy. Potom do formy plníme pečienkovú masu, preklopíme prečnievajúcu slaninu. Pečienkovú masu prikryjeme slaninou tak, aby bola celkom zakrytá. Nákypovú formu postavíme do vhodnej nádoby a dolejeme toľko vody, aby bola forma do polovice zaliata. Všetko vsunieme do rúry a necháme variť pri teplote asi 120°C (1 hod). Potom nádobu vyberieme z rúry, zaťažíme a necháme vychladnúť v chladničke. Očistíme šaláty. Biely chlieb pokrájame na plátky a opečieme na masle do zlatožlta. Vyberieme formu z chladničky, na chvíľu ju postavíme do horúcej vody a potom z nej vyklopíme parfé. Parfé pokrájame na plátky a podávame s listovým šalátom a bielym chlebom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach