Pečené hovädzie na zázvore s toastom

Doba prípravy 160 minútNáročnosť

Suroviny na pečené hovädzie na zázvore s toastom (rozpočet pre 4 osoby):

800 g hovädzieho z pleca bez kosti alebo hovädzej glejovky, 500 g paradajkovej šťavy, 2 strúčiky cesnaku, 1 menšia cuketa (225 g), 2 lyžičky mletého zázvoru, soľ, olivový olej, toasty alebo hrianky opečené na sucho, zmes byliniek na ozdobu (napríklad oregano, tymian, bazalka)

Postup:

Mäso osoľte, potrite olivovým olejom a na panvici prudko opečte z oboch strán tak, aby sa povrch zatiahol. Do pekáča (asi 20×20 cm) s pokrievkou nalejte omáčku Dolmio. Pridajte na kusy pokrájanú cuketu. Do stredu položte mäso, zakryte a pečte 2,5 hodiny pri 160 stupňoch. V polovici pečenia môžete mäso odkryť a poliať omáčkou.

Mohlo by vás zaujímať

Morčací burger

Morčací burger s jalapeno papričkou

30 minútPlánujete piknik alebo záhradnú párty? Vyskúšajte vynikajúci morčací burger. Suroviny na morčací burger: Hamburger žemle so sezamom, 1 PL olivového oleja, 1 malá červená cibuľa,… Čítaj ďaľej

Upečené mäso dajte na dosku a natrhajte pomocou dvoch vidličiek na malé kúsky. Vráťte do pekáča a zmiešajte s omáčkou a cuketou. Podávajte teplé na opečených toastov alebo opečenom chlebe, ozdobené bylinkami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach