180 minút
Suroviny na pečené paradajky s cesnakom a bazalkou:
1,5 kg oválnych paradajok, 2 lyžice olivového oleja, 5 strúčikov cesnaku, pol šálky nadrobno posekanej čerstvej bazalky, oregano, cukor, soľ
Postup:
Paradajky pozdĺžne prekrojíme, pokvapkáme olejom, posypeme pretlačeným cesnakom, bazalkou, soľou a cukrom. Reznou stranou nahor ich poukladáme do olejom vymastenej zapekacej misy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 130 stupňov. Pomaly a veľmi dlho pečieme (asi 3 hodiny), kým sú paradajky celkom mäkké a šupka je pokrčená. Takto pripravené pečené paradajky s cesnakom vydržia v chladničke celý týždeň. Môžeme ich podávať ako prílohu teplé i studené, alebo ich pridať do šalátu alebo omáčky či na cestoviny.