Pečené plnené zemiaky s vajíčkom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Pečené plnené zemiaky s vajíčkom sú jedlom, ktoré ľahko pripravíte. Jedlo je chutné, jednoduché a zdravé. Je to vynikajúci recept, ktorý je vhodný na raňajky alebo na brunch.

Suroviny na pečené plnené zemiaky s vajíčkom ( rozpočet pre 4 osoby):

2 veľké zemiaky, 1 ks stredne veľká cibuľa, 4 ks malé vajíčka, 4 ks strúčik cesnaku, 100 g strúhaného syra, 2 PL olivového oleja, viazanička čerstvej pažítky, soľ a mleté čierne korenie

zemiaky s vajíčkom

Postup:

Rúru predhrejeme na 200°C. Zemiaky umyjeme, poprepichávame ich vidličkou a dáme ich do rúry piecť na 30-40 minút, pokým sú mäkké. V panvici  zohrejeme olej, očistíme a pokrájame cibuľu a cesnak na kocky a opekáme asi 5 minút. Zemiaky vyberieme z rúry, necháme ich mierne vychladnúť tak, aby sme s nimi mohli manipulovať. Prekrojíme ich na polovicu a vyberieme vnútro. Vydlabané vnútro zmiešame s postrúhaným syrom, soľou a mletým korením a vložíme ho do panvice.

Mohlo by vás zaujímať

Rýnsky zemiakový koláč

60 minútEnergia: 585 kcal.Suroviny na rýnsky zemiakový koláč (rozpočet pre 4 osoby): 1,5 kg zemiakov, 4 cibule, 1,5 lyžičky soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 4 vajcia,… Čítaj ďaľej

Hmotu opekáme, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Potom ju naplníme spať do zemiakových lodičiek a posypeme pokrájanou pažítkou. Do každej zemiakovej lodičky rozbijeme jedno vajíčko a dáme do rúry zapiecť na 200°C na 10-15 minút. Nakoniec zapečené lodičky posypeme ešte nadrobno pokrájanou pažítkou.

Dobrú chuť !!! 🙂

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach