Pečené vajcia

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 6 porcií ):

6 až 8 vajec, soľ, 80 g masla, pažítka alebo petržlenová vňať, 1 surové vajce, 3 lyžice strúhanky, mleté čierne korenie,3 dl smotany, 1 lyžica hrubej múky

Pečené vajcia

Postup:

Uvarené vajíčka prekrojíme po šírke na polovice a žĺtky vyberieme. Čerstvé maslo dobre vymiešame, pridáme soľ, pretlačené žĺtky, nadrobno pokrájanú pažítku alebo petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, surové vajce, strúhanku a toľko smotany, aby plnka bola mäkká a šťavnatá. Vajíčka naplníme tak, aby sme spotrebovali celú plnku. Sklenú alebo ohňovzdornú misu vymastíme, vysypeme strúhankou, poukladáme do nej naplnené vajcia, zalejeme zvyšnou smotanou zmiešanou s múkou a so soľou. Vrch posypeme strúhankou a zapečieme v rúre. Podávame so zemiakmi a šalátom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach