25 minút
Suroviny:
250 g hlavičiek zelenej špargle, 1 hlávkový šalát, 1 červená paprika, 2 nakrájané reďkovky, mladý hrášok, pór, 300 g ošúpaných nových malých varených zemiakov, 2 lyžice vínneho octu, šťava z jedného citróna, soľ, mleté biele korenie, 6 lyžica olivového oleja, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate, 1 šalotka
Postup:
Hlavičky špargle a šalát umyjeme, necháme odkvapkať. Šalát rozdelíme na listy a potrháme ich na malé kúsky. Špargľu vložíme do osolenej vriacej vody so štipkou cukru a povaríme 8 minút. Všetku zeleninu nadrobno pokrájame a vložíme do misy. Zmiešame ocot, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Pridáme olej, nakrájanú šalotku a petržlenovú vňať. Nálev nalejeme na šalát.
Mohlo by vás zaujímať