Pestrý špargľový šalát

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny:

250 g hlavičiek zelenej špargle, 1 hlávkový šalát, 1 červená paprika, 2  nakrájané reďkovky, mladý hrášok, pór, 300 g ošúpaných nových malých varených zemiakov, 2 lyžice vínneho octu, šťava z jedného citróna, soľ, mleté biele korenie, 6 lyžica olivového oleja, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate, 1 šalotka

Postup:

Hlavičky špargle a šalát umyjeme, necháme odkvapkať. Šalát rozdelíme na listy a potrháme ich na malé kúsky. Špargľu vložíme do osolenej vriacej vody so štipkou cukru a povaríme 8 minút. Všetku zeleninu nadrobno pokrájame a vložíme do misy. Zmiešame ocot, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Pridáme olej, nakrájanú šalotku a petržlenovú vňať. Nálev nalejeme na šalát.

Mohlo by vás zaujímať

Svieži šalát s kuracím mäsom

25 minútSuroviny na svieži šalát s kuracím mäsom: 2 plátky viaczrnného chleba, maslo,  cherry paradajky, 100 g  opečených kuracích pŕs alebo vykostených kuracích stehien, hlávkový šalát,… Čítaj ďaľej

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach