Suroviny na plnené rajčiny bylinkovým tvarohom (rozpočet pre 4 porcie):
8 rajčín, 1 kg tvarohu, 1 zväzok petržlenovej vňate, 4 balíčky žeruchy, 4 plátky želatíny, 2 ČL postrúhaného chrenu, na hrot noža horčice, soľ, citrónovú šťavu, mleté čierne korenie
Postup:
Umyjeme rajčiny a odrežeme vrcholčeky. Vrcholčeky pokrájame na malé kusy. Rajčiny vydlabeme. Namočíme želatínu do studenej vody. Vymiešame tvaroh na hladkú masu a ochutíme citrónovou šťavou, horčicou, soľou, mletým čiernym korením a chrenom. Posekáme petržlenovú vňať. Oberieme lístočky žeruchy zo stoniek.
Mohlo by vás zaujímať
Rozpustíme želatínu nad parou a spolu s bylinkami primiešame do tvarohového krému. Všetky prísady dôkladne premiešame. Naplníme rajčiny bylinkovým tvarohom a zarovnáme povrch. Rajčiny dáme do chladničky, aby stuhla tvarohová masa. Pred podávaním rajčiny rozštvrtíme a ozdobíme rajčinovými kockami. Plnené rajčiny bylinkovým tvarohom sú hotové.
Energetická hodnota jednej porcie: 100 kcal