Pórikový quiche s tvarůžkami a slaninou

Suroviny na pórikový quiche s tvarůžkami a slaninou:

Cesto: 250 g hladkej múky, 140 g masla, 1 lyžica mlieka, 1 lyžička soli.

Náplň: 50 ml smotany na šľahanie, 150 g kyslej smotany, 100 g Olomouckých tvarůžkov, 100 g prerastenej slaniny, 3 vajcia.

Pórikový quiche

Postup:

Múku zmiešajte so soľou a so zmäknutým maslom ju premiešajte prstami na sypkú zmes, ktorá konzistenciou pripomína mrveničku. Potom pridajte vajíčko i mlieko a cesto dôkladne prepracujte. Použite koláčovú alebo tortovú formu s priemerom 24 cm, zľahka ju vymažte maslom a rukou natlačte cesto do formy. Dajte na polhodinku do chladničky vychladiť.

Potom vidličkou niekoľkokrát prepichnite dno vychladeného korpusu a 15 – 20 minút pečte dozlatista, v rúre predhriatej na 180 °C.

Slaninu nakrájajte na kocôčky a na panvici opečte, aby pustila tuk. Pridajte nakrájaný pórik a na vypečenom tuku ho opečte spolu so slaninou.

Približne tretinu tvarůžkov postrúhajte, zvyšok nakrájajte na väčšie kúsky. Pridajte vajíčka, šľahačku i kyslú smotanu a dobre premiešajte.

Na upečený korpus vo forme naložte opečený pórik so slaninou, aj zvyšné tvarůžkové kúsky. Zalejte smotanovou zmesou a vráťte ešte späť do rúry na dopečenie. Pečte pri 180 stupňoch, približne 30 minút, kým náplň spevnie. Pórikový quiche s tvarůžkami a slaninou môžete podávať napríklad so šalátom

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach