Sladký sendvič

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na sladký sendvič:

Na cesto: 4 vajcia, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g práškového cukru, 100 ml oleja, 100 ml mlieka, 160 g hladkej múky, 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva

Na náplň: 1 balenie krémovej náplne s vanilkovou príchuťou, 200 ml studeného mlieka, 2 – 3 zarovnané PL práškového cukru, 125 g zmäknutého masla, 6 čerstvých veľkých jahôd (z toho 2 na ozdobu)

Okrem toho potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm), papier na pečenie, cukrárske vrecko

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s vanilínovým cukrom a práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Striedavo pridávame olej, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Hladké cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po upečení vyklopíme korpus na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier, na ktorom sme korpus piekli, stiahneme a korpus necháme vychladnúť. Z cesta formičkou alebo nožom povykrajujeme 12 – 14 srdiečok. Krémovú náplň pripravíme podľa návodu na obale. Polovicu náplne nastriekame cukrárskym vreckom na polovicu srdiečok. Druhú polovicu srdiečkových korpusov priklopíme na nastriekanú náplň ako sendvič. Štyri jahody nakrájame na veľmi malé kúsky a ručne vmiešame do zvyšnej náplne. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka so širokou trubičkou (aby prešiel krém s jahodami) a srdiečkové sendviče náplňou ozdobíme. Dve jahody, ktoré sme si ponechali bokom na ozdobu, nakrájame na plátky a ozdobíme nimi sendviče. Uchovávame v chlade.

TIP: Odporúčame vyskúšať aj sladký sendvič s Krémovou náplňou čokoládovou a s banánom.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 20 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach