Slaninové zvitky plnené kukuričnou kašou polentou

Doba prípravy 45 minútEnergia: 449 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 449 kcal

Suroviny ( rozpočet na 6 porcií):

1/4 kg oravskej slaniny, 30 dkg kukuričnej krupice, 1 l vody, soľ, čierne korenie, maslo, olej

Slaninové zvitky

Postup:

Privedieme do varu vodu s 1 polievkovou lyžicou masla, potom do nej pomaly sypeme krupicou v malých dávkach a za stáleho miešania varíme, kým nevznikne hustá kaša. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Necháme kukuričnú kašu trochu vychladnúť a vyformujeme z nej na doske šúľance o hrúbke asi 2-3 cm. Poukladáme vedľa seba plátky slaniny tak, aby sa prekrývali. Na spodný okraj slaniny poukladáme šúľance, zavinieme ich do plátkov slaniny a upevníme špáradlami. Vznikne roláda, z ktorej odrežeme kúsky dlhé 5 cm a opražíme ich zo všetkých strán na malom množstve oleja tak, aby boli chrumkavé. Necháme zvitky dôkladne odkvapkať a podávame s hlávkovým šalátom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach