30 minút
Suroviny:
8 plátkov šunky, 200 g kvalitného rastlinného masla, 3 mäkké trojuholníkové syry, 200 g čerstvého tvarohu, 4 lyžice kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, 150 g nadrobno posekaných zelených alebo červených olív, trochu kapár
Postup:
Na alobal poukladáme plátky šunky do tvaru obdĺžnika. Kvalitné rastlinné maslo vymiešame na penu s tvarohom, so syrom a smotanou. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou rascou a vymiešame. Pridáme pokrájané olivy, kapary, premiešame a takto pripravenú plnku natrieme rovnomerne na šunku, stočíme a zabalíme do alobalu. Na niekoľko hodín odložíme stuhnúť do chladničky. Pred servírovaním pokrájame na úhľadné rezy ostrým nožom. Šunková roláda plnená s olivami sa môže podávať.