Šunková rolka so smotanovým syrom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Šunková rolka so smotanovým syromsuroviny:

100 g morčacej šunky, 100 g smotanového syra typu Lučina, 30 g nastrúhaného avokáda, soľ, biele mleté korenie

Šunková rolka

Postup:

V miske vymiešame syr, nastrúhané avokádo, soľ a biele korenie. Na stôl rozložíme potravinársku fóliu a na ňu poukladáme plátky šunky vedľa seba tak, aby sa prekrývali a vytvorili jednu vrstvu. Na šunku nanesieme vrstvu syrovej hmoty, zrolujeme do rolády a necháme stuhnúť.

Tip: 

Rolku podávame so šalátikom: 120 g čerstvej  očistenej uhorky, 2 g nasekanej čerstvej mäty,

20 g citrónovej šťavy, olivový olej Extra virgine, cukor. Očistenú a semien zbavenú uhorku najemno nastrúhame a zbavíme prebytočnej vody, Zmiešame s nasekanou mätou, citrónovou šťavou, cukrom a olivovým olejom.

Extra tip:

Zachytenú vodu z uhoriek sladko-kyslo dochutíme, pridáme rozpustenú želatínu, nalejeme na taniere a necháme stuhnúť. Môžeme do nej obaliť závitok, vykrajovať ozdobné tvary, nakrájať ju na drobné kocky a použiť na ozdobu.

Tip:

Rovnako môžeme využiť šťavu z červenej repy.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach