15 minútEnergia: 1072 kcal.
Syrové Fondue s ementálom je moje obľúbené. Rada ho doma pripravujem a ešte radšej konzumujem s mojimi najbližšími:-)
Suroviny na syrové Fondue s ementálom (rozpočet na 4 porcie):
1 kg korenistého tvrdého syra, 1 kg ementálu, 1 strúčik cesnaku, 3/8 l bieleho vína (suchého), 2 zarovnané polievkové lyžice kukuričnej škrobovej múky (Maizeny), 4 polievkové lyžice čerešňovice, 1 bochník bieleho chleba alebo 2 bagety alebo makové pečivá, soľ, čierne korenie, muškátový orech
Postup:
Rozpolíme strúčik cesnaku a potrieme ním keramický hrniec (v kovovom hrnci by sa nám syr pripálil). Zmiešame škrobovú múku s čerešňovicou. Nastrúhame na strúhadle syr najemno,dáme ho spolu s vínom do hrnca a zohrievame za stáleho miešania na miernom plameni.