Syrové suflé

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 720 kcal

Suroviny (rozpočet na 5 porcií):

14 dkg masla, 8 dkg hladkej múky, 1/2 l a 4 polievkové lyžice mlieka, 11 vajec, 9 polievkových lyžíc šľahačky, 10 dkg postrúhaného syra, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok, maslo

Syrové suflé

Postup:

Maslo rozpustíme, pridáme múku a pražíme asi 2 minúty. Prilejeme mlieko a dôkladne rozmiešame. Povaríme asi 10 minút. Osolíme, okoreníme čiernym korením, muškátovým orieškom a primiešame šľahačku. Predhrejeme rúru. Vymažeme maslom nákypovú formu s obsahom 2 l. Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky postupne vmiešame do omáčky. Nakoniec vmiešame syr. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a vmiešame ho do syrovej masy. Naplníme ňou nákypovú formu a zapekáme asi 20 minút pri 180°C. Potom zvýšime teplotu na 200°C a pečieme ešte asi 25 minút. Podávame. Ako príloha je vhodný šalát.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach