Syrový tatarák

Doba prípravy 15 minútEnergia: 677 kcal.Náročnosť

Suroviny na syrový tatarák (rozpočet pre 3 porcie):

250 g tvarohu, 2 lyžičky šľahačky, 1 lyžička čerešňovice, mleté čierne korenie, soľ, mletá červená paprika, 150 g strúhaného syra (eidam, gouda), 100 g ovčieho syra, 50 g mladej cibuľky, 30 g slnečnicových jadierok, 30 g reďkovky, 300 g čierny chlieb, kôpor na zdobenie

Syrový tatarák
Syrový tatarák

Postup:

Tvaroh spolu so šľahačkou a čerešňovicou vymiešame do hladka. Ochutíme korením, soľou a paprikou. Pridáme strúhaný syr a ovčí syr rozmrvíme na kúsočky. Všetko dobre premiešame. Cibuľku pokrájame na kolieska, slnečnicové semienka opečieme na suchej panvici, necháme vychladnúť a všetko opäť vmiešame do zmesi. Čerstvý čierny chlieb prekrojíme potrieme syrovým tatarákom a ozdobíme postrúhanou reďkovkou a kôprom. Podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach