Tlačenka s cibuľovou marmeládou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na tlačenku s cibuľovou marmeládou:

400 g údenej tlačenky, 0,5 kg červenej cibule , 70 ml červeného vína, 70 g hnedého cukru, 70 ml červeného vínneho octu, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica balsamico octu

Nakladaná zelenina: 1 ks mrkvy, 4 ks reďkovky, 10 ks hráškových cukrových luskov, 4 ks jarnej cibuľky, 10 ks zelených fazuliek, 5 lyžíc olivového oleja, 2 lyžice červeného vínneho octu, 1 strúčik cesnaku, 1  vetvička tymiánu a petržlenu, soľ, čierne korenie


s cibuľovou marmeládou

Postup:

Do panvice dáme olivový olej. Pridáme nakrájanú cibuľu. Cibuľu dusíme asi 20 minút na čo najnižšej teplote, až začne karamelizovať. Miešame len občas. Pridáme cukor a dusíme ďalších 5 minút. Pridáme oba octy, červené víno a dusíme, kým sa tekutina nevsiakne do cibule. Miešame opäť len občas. Hotovú cibuľovú marmeládu schladíme. Môžeme ju používať niekoľko týždňov.

Nakladaná zelenina:
V miske zmiešame olivový olej, vínny ocot, tymián, petržlen, cesnak a dochutíme. Pripravenú zeleninu ochutíme a servírujeme s cibuľovou marmeládou a údenou tlačenkou.

Foto: Mecom

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach