Údený losos s medovo-horčicovým dresingom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na údený losos s medovo-horčicovým dresingom ( rozpočet pre 4 osoby):

200 gramov údeného lososa, 3cl sektu, 30 gramov medu, 20 gramov Dijon horčice, 50 gramov šalátu rukola, soľ a mleté čierne korenie

Postup:

Med a horčicu si v miske vymiešame do hladkej zmesi a postupne prilievame sekt na zriedenie a zvýraznenie chute. Dochutíme soľou a korením. Plátky údeného lososa naaranžujeme do stredu taniera a prelejeme hotovým dresingom. Nakoniec ozdobíme šalátom Ruccolla. Podávame s chlebom, krutónmi alebo slanými tyčinkami. Vhodným nápojom k tomuto predjedlu je suchý biely sekt, ktorý je aj súčasťou dresingu.

Mohlo by vás zaujímať

Vianočný údený losos

15 minútÚdený losos s kôprovou omáčkou sa podáva ako ľahké predjedlo vianočného menu v Británii. Vianočný údený losos – suroviny: 4 lyžice Dijonskej alebo francúzskej horčice,… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach