20 minút
Zapečená Ciabatta – suroviny:
1 ks ciabatty, 100 g nivy, 1 stredne veľká hruška, 8 plátkov chudej slaniny, hrsť vlašských orechov, 3 lyžice tatárskej omáčky, 1 lyžica medu, sekaná pažítka
Postup:
Pečivo rozrežeme na 4 plátky a opečieme v rúre nasucho. Z tatárskej omáčky, medu a pažítky pripravíme dresing, ktorým potrieme pečivo a rozložíme plátky nivy, slaniny a dáme zapiecť na 180 ° C, aby sa syr roztiekol a slanina zosklovatela. Hrušku nakrájame na tenké plátky a ozdobíme ňou jednotlivé porcie, ktoré posypeme orechmi.
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
Okrem ciabatty môžete použiť staršie pečivo, ktoré nájdete doma. Pozdĺžne rozrezané rožky, alebo toastový chlieb, dokonca aj starší rascový chlieb chutí v tejto kombinácii excelentne.