Zemiaková pizza

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

4 ks veľkých zemiakov, zväzok petržlenovej vňate, 4 ks paradajok, soľ, čierne korenie, provensálske korenie, 1 pór, trocha oleja, 10 koliesok salámy, 1 tuniak v konzerve, 1 plechovka kukurice, 1 cibuľa, 150g eidamu, tuk na vymastenie plechu

Zemiaková minipizza

Postup:

Zemiaky umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky, ktoré potom uvaríme v slanej vode. Vodu zlejeme, plátky necháme obschnúť a rozložíme ich na vymastený plech. Paradajky umyjeme a pokrájame na kolieska. Rovnako pór umyjeme a posekáme nadrobno. Na panvici rozpálime tuk a pór orestujeme. Nálev z tuniaka a kukurice zlejeme. Cibuľu olúpeme a pokrájame na plátky. Na každý zemiakový plátok položíme najskôr koliesko paradajky, osolíme, okoreníme. Pridáme plátok salámy, ktorý posypeme orestovaným pórom. Doplníme tuniakom, kolieskom cibule a posypeme kukuricou. Nakoniec všetko posypeme strúhaným syrom. Zapekáme asi 15-20 minút v predhriatej rúre.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach