Avokádovo-syrová nátierka

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Pripravte si s nami avokádovo-syrovú nátierku.

Avokádo je ovocie, pôvodom z Mexika, nie je však sladké, chuťou skôr pripomína orechy, tomu zodpovedá aj vysoká energetická hodnota a množstvo tukov (100 gramov = viac ako 220 kcal = 920 kJ a cca 15 g tukov – záleží na stupni zrelosti). Obsiahnuté tuky sú rastlinného pôvodu, teda veľmi zdravé a veľmi dobre zasýtia. Je bohatým zdrojom minerálnych látok draslíka, medi, horčíka, fosforu a vitamínov C, E, K, H, B3 a B5 (kyseliny pantoténovej). Dužina obsahuje len malé množstvo cukru. Avokádo je možné aj pri diéte využiť ako náhradu masla, majonézy či dresingu, treba si však dať pozor na množstvo. Má priaznivé účinky pri chorobách kože a slizníc, posilňuje srdce,[3] znižuje krvný tlak[3] a pomáha tiež pri chorobách pečene, obličiek a močových ciest.

Avokádovo-syrová nátierka – suroviny:

cereálny chlieb, 2 zrelé avokáda, 100 g slovenského čerstvého syra, soľ, korenie

Postup:

Avokáda vydlabeme a dužinu premiešame s kúskami čerstvého syra. Osolíme a okoreníme. Hotovú nátierku servírujeme na cereálnom chlebe

Mohlo by vás zaujímať

Cesnaková nátierka s tofu

15 minútCesnaková nátierka s tofu – suroviny: 200 g údeného tofu, 150 g taveného syra, 1 biely jogurt, 6 strúčikov cesnaku Postup: Tavený syr a jogurt… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach