Batátová nátierka s brokolicou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

1 väčší batát (sladký zemiak), 2 poháre vody alebo zeleninového vývaru, soľ, čierne mleté korenie, 1 brokolica, olivový olej, čerstvá petržlenová vňať, balzamikový ocot, chilli papričky, chlieb

Batátová nátierka

Postup:

Batát očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Zalejeme vodou alebo vývarom a povaríme, kým zmäkne. Vychladnutý zemiak roztlačíme na kašu, ochutíme soľou a čiernym mletým korením. Brokolicu umyjeme, rozdelíme na väčšie ružičky, poukladáme na plech a pokvapkáme balzamikovým octom, olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 15 minút. Upečenú brokolicu necháme vychladnúť, potom ju nahrubo nakrájame a premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a chilli papričkami. Batátovú nátierku natrieme na plátok chleba, na to poukladáme nakrájanú brokolicu a podávame.

Zdroj: Penam