Hrianky so syrom a paprikovým pyré – suroviny (rozpočet na 6 porcií):
1 kg červenej papriky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 malá červená štipľavá paprika, 1 zväzok petržlenovej vňate, 2 vetvičky oregana, 1 lyžica slnečnicového oleja, soľ, 6 veľkých krajčekov celozrnného chleba, 6 šalátových listov, 300 g mäkkého ovčieho syra, čerstvo zomleté čierne korenie, 2 lyžice pokrájaných tekvicových semiačok
Postup:
Papriky rozkrojíme na štvrťky, vyberieme jadrovníky a položíme ich na plech šupkou nahor. Plech zasunieme na strednú lištu nepredhriatej rúry a pečieme asi 20 minút pri 220 °C (v teplovzdušnej rúre 200 °C, v plynovej stupeň 4), kým sa na šupke nevytvoria pľuzgieriky. Papriky vyberieme, prikryjeme ich dvoma vlhkými papierovými servítkami a necháme niekoľko minút odstáť. Potom stiahneme šupku. Cibuľu a cesnak ošúpeme, štipľavú papriku prekrojíme, vyberieme semiačka a vypláchneme, bylinky umyjeme. Všetky prísady rozmixujeme spolu s paprikou. Zmiešame s olejom a osolíme. Na krajčeky chleba položíme šalátové listy a naplníme ich paprikovým pyré. Posypeme rozdrobeným ovčím syrom, korením, tekvicovými semiačkami a dáme zapiecť.
Mohlo by vás zaujímať
- Príprava: asi 25 minút
- Pečenie: asi 20 minút
- 1 porcia obsahuje: 1142 kj/ 1272 kcal, 30 mg cholesterolu, 13 g tukov, 12 g bielkovín, 26 g sacharidov