Pikantná syrová nátierka

Doba prípravy 15 minútEnergia: 523 kcal.Náročnosť

Pikantná syrová nátierka – suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):

200 g syra Eidam (30%), 3 lyžice majolenky, 3 lyžice kyslej smotany (8%), 1 lyžica nízkotučného bieleho jogurtu, 1 lyžička čerstvo nastrúhaného chrenu, 3 nakladané uhorky, 10 bielych nakladaných cibuliek, 4 vlašské orechy, 100 g moravského údeného mäsa, soľ, korenie, tabasco, 4 ks celozrnného pečiva

Pikantná syrová nátierka

Postup:

Syr na jemno nastrúhame, pridáme majolenku, kyslú smotanu, jogurt a chren a premiešame. Uhorky, cibuľku a orechy na drobno nasekáme, mäso nakrájame na kocky. Všetko premiešame, osolíme, okoreníme a ochutíme tabascom. Nátierku necháme asi 30 minúť odležať v chladničke. Podávame na celozrnnom pečive alebo krehkých toastoch.

Mohlo by vás zaujímať

Sardinkovo – tvarohová nátierka

20 minútSardinkovo – tvarohová nátierka – suroviny: 2 konzervy sardiniek v oleji po 120 g, 225 g jemného tvarohu, šťava z dvoch citrónov, mleté korenie, mladá cibuľka alebo… Čítaj ďaľej

Energetická hodnota jednej porcie:  2 199 kJ

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach