Pórová nátierka s jabĺčkami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Pórová nátierka s jabĺčkami – suroviny:

2 malé jabĺčka, 1 stredný pór, 100 g tvrdého syru, 1 biely jogurt, 50 g vlašských orechov, mleté čierne korenie, soľ

Pórová nátierka

Postup:

Na panvici za stáleho miešanie opražíme do zlatista vlašské orechy. Necháme vychladnúť. Jablká ošúpeme a spolu s tvrdým syrom nahrubo nastrúhame. Pór nakrájame na tenké kolieska, pridáme biely jogurt a zamiešame spolu s nastrúhanými jablkami a syrom. Nátierku dochutíme korením, soľou  a posypeme opraženými vlašskými orechmi.

Mohlo by vás zaujímať

Cviklový hummus

25 minútSuroviny na cviklový hummus: 3 stredne veľké cvikly, 1 pohár namočených kešu orieškov, 1 pohár naklíčeného cíceru, 100 g tahini ( sezamová pasta ), 1… Čítaj ďaľej

Tip pre vás:

Podávajte na chrumkavom knäckebrote ražnom s vysokým obsahom vlákniny (18 %). Vláknina blahodarne pôsobí na peristaltiku čriev a podporí aj váš imunitný systém.

Mohlo by vás zaujímať

Oškvarková nátierka

Oškvarková nátierka

Oškvarková nátierka – suroviny: 200 g oškvarkov, bravčovú masť, 6 vajec, 5 uhoriek nakladaných v sladkokyslom náleve, horčicu, soľ, mleté čierne korenie. Postup: Oškvarky pomelieme najemno. … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach