15 minútEnergia: 110 kcal.
Sardinková nátierka s vajíčkom – suroviny (rozpočet na 4 porcie):
2 konzervy sardiniek (bez kože a rybaích kostí), 3 vajcia uvarené a tvrdo, 1 malú cibuľu, 1 kg tvarohu, 1 kg masla, 1 pohár tučnej, kyslej pochúťkovej smotany, 3 nakladané uhorky, 1 čajovú lyžičku posekaného kôpru, soľ, mleté čierne korenie, horčicu, citrónovu šťavu
Postup:
Vymiešame maslo izbovej teploty na hladkú masu.Necháme dôkladne odkvapkať kusy sardiniek a roztlačíme ich vidličkou.Ošúpeme cibuľu.Necháme dôkladne odkvapkať uhorky a spolu s cibuľou ich posekáme nadrobno.
Mohlo by vás zaujímať
Ošúpeme vajcia a postrúhame ich nahrubo na kuchynskom strúhadle.Zmiešame všetky prísady. Ochutíme nátierku soľou, mletým čiernzm korením, horčicou a podľa chuti aj citrónovou šťavou.