Sardinková nátierka s vajíčkom

Doba prípravy 15 minútEnergia: 110 kcal.Náročnosť

Sardinková nátierka s vajíčkom – suroviny (rozpočet na 4 porcie):

2 konzervy sardiniek (bez kože a rybaích kostí), 3 vajcia uvarené a tvrdo, 1 malú cibuľu, 1 kg tvarohu, 1 kg masla, 1 pohár tučnej, kyslej pochúťkovej smotany, 3 nakladané uhorky, 1 čajovú lyžičku posekaného kôpru, soľ, mleté čierne korenie, horčicu, citrónovu šťavu

Postup:

Vymiešame maslo izbovej teploty na hladkú masu.Necháme dôkladne odkvapkať kusy sardiniek a roztlačíme ich vidličkou.Ošúpeme cibuľu.Necháme dôkladne odkvapkať uhorky a spolu s cibuľou ich posekáme nadrobno.

Mohlo by vás zaujímať

Prekvapenie z mrkvy a syra

15 minútSuroviny na prekvapenie z mrkvy a syra: celozrnné ražné pečivo, 30 g eidamu, 100 g mrkvy, 1 vajce natvrdo, 50 g bieleho jogurtu, citrónová šťava,… Čítaj ďaľej

Ošúpeme vajcia a postrúhame ich nahrubo na kuchynskom strúhadle.Zmiešame všetky prísady. Ochutíme nátierku soľou, mletým čiernzm korením, horčicou a podľa chuti aj citrónovou šťavou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach