Uhorková nátierka s kaparami a chrenom

Doba prípravy 20 minútEnergia: 100 kcal.Náročnosť

Uhorková nátierka s kaparami a chrenom – suroviny (rozpočet na 20 chlebíčkov):

2 šalátové uhorky, 5 dkg chrenu, 1 polievková lyžica kapár, 3 strúčiky cesnaku, 1/4l majonézy, soľ, mleté čierne korenie

Postup:

Ošúpeme obidve uhorky, rozpolíme, odstránime zrnká a pokrájame na malé kocky. Ošúpeme cesnak a posekáme nadrobno. Postrúhame chren. Mierne osolíme uhorky, pomiešame a necháme 1/4 hodiny odpočívať a potom zlejeme šťavu. Zmiešame všetky prísady. Uhorková nátierka je hotová!

Mohlo by vás zaujímať

Tvarohová nátierka s reďkvičkami a pažítkou

15 minútTvarohová nátierka s reďkvičkami a pažítkou – suroviny: 250 g jemného tvarohu, 1 zväzok reďkvičiek, 1 viazanička pažítky, 50 g masla, 2 na tvrdo uvarené… Čítaj ďaľej

Tip:

Ak nátierku podávame s čiernym chlebom, vhodné je ju obložiť tenkými plátkami pečeného bravčového mäsa. Ak ju podávame s bielym chlebom, obložíme nátierku s údeným lososom a kôprom.

Energetická hodnota jednej porcie: 100 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach