15 minútEnergia: 449 kcal.
Chlebíky s rozbifom – suroviny:
4 krajce čierneho chleba, 30 g masla, 2 lyžičky ostrej horčice, 250 g rozbifu alebo pečenej teľaciny, 4 malé sladkokyslé uhorky, 50 g cibule, 2 lyžičky strúhaného chrenu, listy hlávkového šalátu.
Omáčka: 50 g majonézy, 50 g kečupu, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
chleby natrieme maslom, dochutíme horčicou, povrch ozdobíme voľne poukladaným hotovým nárezom. Sladkokyslé uhorky nakrájame pozdĺžnym rezom do tvaru vejárika, cibuľu na tenučké kolieska. Chlebíky nimi ozdobíme.
Mohlo by vás zaujímať
Môžeme pridať aj olivy alebo chren. Omáčku vymiešame z majonézy a kečupu, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Podávame v osobitnej miske na omáčku. Chlebíky servírujeme na drevených doštičkách.
1 porcia: 1879 kJ / 449 kcal