Plánujete piknik alebo záhradnú párty? Vyskúšajte vynikajúci morčací burger.
Suroviny na morčací burger:
Hamburger žemle so sezamom, 1 PL olivového oleja, 1 malá červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 500 g mletého morčacieho mäsa, 1 lyžička kari korenia, 1 PL čerstvého koriandra, jalapeno papričky, 1 vajce, 100 g nastrúhaného čedaru
Na avokádový dip: 4 zrelé avokáda, 2 paradajky, 2 PL nakrájanej šalotky, nakrájaný koriander, chilli paprička, 2 PL bieleho jogurtu, šťava z limetky
Postup:
Na rozpálenom oleji mierne opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a očistený a nastrúhaný cesnak. V miske zmiešame pripravené mleté morčacie mäso, kari korenie, čerstvý posekaný koriander, vajce a polovicu syra, pridáme opraženú cibuľu a cesnak, soľ, korenie. Vytvarujeme 4 burgre, ktoré pomaly grilujeme, až kým je mäso prepečené. Potom ich posypeme druhou polovicou syra, nakrájanými jalapeno papričkami a ešte dáme na chvíľu na gril dopiecť. Hamburgerovú žemľu rozkrojíme, na spodný diel natrieme vyššiu vrstvu dipu, dáme hamburger, obložíme zeleninou podľa chuti, prikryjeme vrchnou polovicou žemle a morčací burger podávame.
Mohlo by vás zaujímať
Avokádový dip: Avokádo olúpeme, rozpolíme a vyberieme kôstku. Dužinu roztlačíme vidličkou. Chilli papričky zbavíme semienok a spolu s paradajkami a šalotkou nakrájame nadrobno. Pridáme nakrájaný koriander, biely jogurt a všetky pripravené suroviny premiešame. Na záver dochutíme šťavou z limetky.
Zdroj: Penam