20 minút
Suroviny na Tofu burger na 1 porciu:
100 g tofu, lyžička sekaného tymiánu, soľ, korenie, 1 lyžica oleja, 1 veľká celozrnná žemla, 1 lyžica tatárskej omáčky, niekoľko listov mladého šalátu, 2 plátky paradajky, 2 lyžice tmavých olív, štipka sekanej pažítky
Postup:
Tofu rozmačkáme, posolíme, okoreníme, pridáme tymián a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z nej jednu placku tenkú zhruba 1,5 cm a v chladničke necháme na 30 minút zatuhnúť. Na panvici rozohrejeme olej, tofu dlhšie orestujeme z oboch strán do zlata. Žemle rozdelíme, na grile všetky časti otoustujeme z obivoch strán.
Mohlo by vás zaujímať
Na spodný diel dáme polovicu lyžičky tatárky Hellmann’s, šalát, plátky paradajky. Položíme opečené tofu, pomažeme druhú časť žemle tatárskou omáčkou Hellmann’s a posypeme nasekanými olivami a pažítkou.