Červená šošovica na taliansky spôsob s quinoou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Aj vegetariánske jedlo sa dá urobiť dobre

Aj vegetariánske jedlo môže chutiť tak, že ľudia pri stole budú ochkať a hmmkať až po poslednú vidličku. Dokonca aj takí mäsožravci, ako ja (v minulom živote asi tiger, alebo žralok :D) si vedia pochutiť na kvalitne pripravenom jedle zo zeleniny, bez toho, aby sa mi po večeri snívalo o stejku. K červenej šošovici som si vybral červenú quinou (nesmierne zdraviu prospešná pseudoobilnina), červený paradajkový pretlak (zelený som nezohnal 🙂 ) a všetky suroviny s výnimkou šalotky a cesnaku sú v BIO kvalite.

Červená šošovica na taliansky spôsob s quinoou

Moja tajná ingrediencia a tip pre vás: Do všetkých jedál s paradajkovým pretlakom, napríklad aj do špagiet bolognese, alebo aj do tohoto konkrétneho pridám na konci po dovarení štipku mletej škorice. Skúste to, ale neprežeňte to s ňou, naozaj iba štipku. Výsledkom budete ohúrení. 😉

Suroviny:

červená šošovica, quinoa, šalotka, cesnak, sušené paradajky v oleji, paradajkový pretlak, panenský olivový olej, bazalka, vývar, soľ, čierne korenie, čili, štipka mletej škorice

Červená šošovica na taliansky spôsob s quinoou

Postup:

Na olivovom oleji orestujeme na drobno nakrájanú šalotku a cesnak, len do sklovita, nie do hneda. Pridáme opláchnutú šošovicu a sušené paradajky, podlejeme vývarom a varíme do mäkka. Môžete vývar prilievať aj postupne, ako pri rizote. Keď je šošovica uvarená skoro do mäkka, pridáme paradajkový pretlak (asi polovicu hmotnosti použitej šošovice). Pridáme bazalku, soľ, čierne korenie, mleté čili. Dovaríme, odstavíme. Na koniec pridáme štipku škorice a môžeme jedlo oživiť troškou čerstvej mladej cibuľky. Zvlášť uvaríme quinou podľa návodu. Všetko spolu zmiešame a dovi dopo.

Autor: Robo Papp

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach