Najlepšia dusená červená kapusta na karameli, akú ste ešte nejedli. Poďte a vyskúšajte náš recept
Dusená červená kapusta – suroviny:
1 hlávka červenej kapusty, 150 g cibule, 200 g jabĺk ( 2 kusy ), 0,3l červeného vína, 50 ml vínneho octu, 100 g kryštálového cukru, 2 lyžice masti, soľ, rasca celá, biele korenie, bobkový list, klinčeky ( 4 kusy )
Postup:
Červenú kapustu nakrájame na pásiky a dáme do väčšej nádoby. Zalejeme ju červeným vínom, nastrúhanými jablkami ( 2 kusy ), pridáme korenie, rascu a soľ. Rukou ju premiešame a necháme ju zakrytú v chlade odpočívať. Na masti opečieme nakrájanú cibuľku, pridáme červenú kapustu, prisypeme cukor a necháme ľahko skaramelizovať.
Mohlo by vás zaujímať
Podlejeme vlažnou vodou, pridáme bobkový list a klinčeky a necháme asi 30 minút dusiť (zakryté ). Pred dokončením dochutíme soľou, prípadne dochutíme cukrom alebo octom. Klinčeky vyberieme a podávame.