Dusená červená kapusta

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Najlepšia dusená červená kapusta na karameli, akú ste ešte nejedli. Poďte a vyskúšajte náš recept

Dusená červená kapusta – suroviny: 

1 hlávka červenej kapusty, 150 g cibule, 200 g jabĺk ( 2 kusy ), 0,3l červeného vína, 50 ml vínneho octu, 100 g kryštálového cukru, 2 lyžice masti, soľ, rasca celá, biele korenie, bobkový list, klinčeky ( 4 kusy )

Postup:

Červenú kapustu nakrájame na pásiky  a dáme do väčšej nádoby. Zalejeme ju červeným vínom, nastrúhanými jablkami   ( 2 kusy ), pridáme korenie, rascu a soľ. Rukou ju premiešame a necháme ju zakrytú v chlade odpočívať. Na masti opečieme nakrájanú cibuľku,  pridáme červenú  kapustu, prisypeme cukor a necháme ľahko skaramelizovať.

Mohlo by vás zaujímať

Dusená biela kapusta

25 minútDusená biela kapusta – suroviny: asi 500 g bielej hlávkovej kapusty, 1 cibuľa, 1 lyžica oleja, 1 lyžica octu, rasca, soľ, podľa chuti trošku cukru… Čítaj ďaľej

Podlejeme vlažnou vodou, pridáme bobkový list  a klinčeky a necháme asi 30 minút dusiť (zakryté ).  Pred dokončením dochutíme soľou, prípadne dochutíme cukrom alebo octom. Klinčeky vyberieme a podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach