Suroviny na dusený ružičkový kel:
1/2 kg rúžičkového kelu, soľ, drvená rasca, 2 strúčiky cesnaku
Postup:
Kel očistíme a krátko povaríme v osolenej vode, väčšie ružičky zľahka narežeme do kríža, aby sa rýchlejšie uvarily, potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Do vody môžeme na ochutenie pridať trochu drvenej rasce či plátky cesnaku. Dusený ružičkový kel podávame k mäsu, najlepšie údenému. Dusené kapusty sa tiež často pridávajú k ryži.
Mohlo by vás zaujímať
K bravčovému pečenému mäsu možno podávať dusené kapusty, ktoré osmažíme na panvici s trochou strúhanky z pečiva. Z kapustiček môžeme pripraviť aj samostatný zeleninový pokrm, keď ich po uvarení prelejeme bylinkovou alebo syrovou omáčkou, dresingom alebo ich posypeme nastrúhaným syrom. Kel môžeme aj premiešať s inou zeleninovou zmesou – napríklad mrkvou a hráškom.