Dusený ružičkový kel

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na dusený ružičkový kel:

1/2 kg rúžičkového kelu, soľ, drvená rasca, 2 strúčiky cesnaku

Postup:

Kel očistíme a krátko povaríme v osolenej vode, väčšie ružičky zľahka narežeme do kríža, aby sa rýchlejšie uvarily, potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Do vody môžeme na ochutenie pridať trochu drvenej rasce či plátky cesnaku. Dusený ružičkový kel podávame k mäsu, najlepšie údenému. Dusené kapusty sa tiež často pridávajú k ryži.

Mohlo by vás zaujímať

Ružičkový kel

Na živiny bohatá, pritom diétna zelenina, pôsobí podporne pre našu imunitu a zlepšuje nám kondíciu. Ak máte problémy so zažívaním, ružičkový kel vďaka vysokému obsahu vlákniny… Čítaj ďaľej

K bravčovému pečenému mäsu možno podávať dusené kapusty, ktoré osmažíme na panvici s trochou strúhanky z pečiva. Z kapustiček môžeme pripraviť aj samostatný zeleninový pokrm, keď ich po uvarení prelejeme bylinkovou alebo syrovou omáčkou, dresingom alebo ich posypeme nastrúhaným syrom. Kel môžeme aj premiešať s inou zeleninovou zmesou – napríklad mrkvou a hráškom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach