Hrášok na francúzsky spôsob

Doba prípravy 20 minútEnergia: 240 kcal.Náročnosť

Suroviny na hrášok na francúzsky spôsob:

150 g malých šalotiek, 60 g masla, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky cukru, 6 stoniek petržlenovej vňate, 1 hlávkový šalát, 600 g mladého hrášku

Postup:

Šalotku ošúpeme a pri miernej teplote ju podusíme do sklovita. Osolíme, dochutíme cukrom, zalejeme 1/8l vody a pridáme petržlenovú vňať. Dusíme 10 minút. Šalát rozštvrtíme, aj tvrdé srdiečko. Každý kus previažeme niťou a položíme na šalotku. Zakryjeme vrstvou hrášku. Takto dusíme ďalších 10 minút. Petržlenovú vňať a niť odstránime, zeleninu premiešame, dochutíme a podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach