Karfiolová kaša s maslom a petržlenovou vňaťou

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na karfiolovú kašu s maslom a petržlenovou vňaťou:

500 g karfiolu, 4 dl mlieka, 1 čajová lyžička Vegety, štipka mletého čierneho korenia, 2 polievkové lyžice petržlenovej vňate, polovica čajovej lyžičky citrónovej kôry, 1 PL masla

Karfiolová kaša
stock.adobe.com

Postup:

Karfiol, očistíme a umyjeme. Potom ho rozrežeme na menšie kúsky a dáme do primerane veľkého hrnca. Zalejeme ho mliekom a pridáme vegetu. Pod odchýlenou pokrievkou na miernom plameni varíme karfiol dovtedy, kým sa celkom nerozpadá. Potom do karfiolovej zmesi pridáme citrónovú kôru, maslo a všetko dobre rozmixujeme. Takto pripravenú jemnú karfiolovú kašu posypeme na jemno pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Podávame v hlbokom tanieri  s hriankami a čiernym čajom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach