Šalát z pečenej červenej repy

Náročnosť

Červená repa patrí medzi jeden z najzdravších druhov zeleniny, ktoré môžeme v kuchyni použiť.

Dôvod prečo sa u nás neteší prílišnej obľube, je zrejme ten, že doplatila na nie príliš dobré spracovanie v školských jedálňach. Preto bola pravdepodobne znechutená niekoľkým generáciám stravníkov po zvyšok ich života. Červená repa,  obsahuje množstvo zdraviu prospešným látok.  Má lahodnú chuť, ktorú však dosiahneme iba pri správnom spracovaní.

Suroviny na Šalát z pečenej červenej repy:

2 kg červenej repy, 1 vetvička rozmarínu, soľ, 1 ks bio citrón,  100 g medu, 100 g zázvoru, 1 zväzok peržlenovej vňate, za hrsť vylúpaných vlašských orechov. Šalát z pečenej červenej repy

Postup:

Celé neolúpané repy osolíme a spolu z rozmarinom zabalíme do alobalu a pečieme v rozohriatej rúre cca 40 minút pri teplote 200 stupňov Celzia. Upečené olúpeme a nastrúhame. Ochutíme soľou,strúhaným citrónom, medom, zázvorovou šťavou, posekanými vlašskými orechmi a nasekanou peržlenovou vňaťkou.

Autor:
Marek Mráz

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach