Sviatočný zemiakový šalát

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny (na 4 porcie):

500 g zemiakov, 80 g mrkvy, 50 g zeleru, 50 g petržlenu, 1 menšie jablko, 1 malá šalotka, 100 g parmskej šunky, 2 lyžice majonézy, 1 lyžica Hellmann´s Dijonnaise, 3 kyslé uhorky, citrónová šťava, soľ, čierne korenie, hnedý cukor, 5 prepeličích vajíčokň

Sviatočný zemiakový šalát

Postup:

Zemiaky uvaríme, ošúpeme a nakrájame na kocky asi 1 x 1 cm. Mrkvu, zeler a petržlen uvaríme a nakrájame na kúsky. Jablko olúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na menšie kocky. Šalotku nakrájame na jemno, šunku na rezančeky. Majonézu zmiešame s Hellmann´s Dijonnaise a nadrobno nakrájanými uhorkami, dochutíme citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením a cukrom a zľahka vmiešame do šalátu. Ozdobíme štvrtkami varených prepeličích vajíčok.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach