Chorizo šalát

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na Chorizo šalát ( rozpočet na 6 porcií ):

250 g klobásy alebo salámy Chorizo, 7 – 8 polievkových lyžíc oleja, 600 g pestrých paprík, 250 g malých rajčín, 1 zväzok mladej cibuľky so zelenou vňaťou, 1 menšiu hlávku rímskeho šalátu alebo rukoly (alebo iný zelený šalát), 2 avokáda, 1 – 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 1 strúčik cesnaku, 250 ml paradajkového pretlaku, 1 – 2 polievkové lyžice balzamikového octu, soľ, tabasco alebo cayenské korenie, 150 g kyslej smotany, 75 g nastrúhaného syra Gouda.

Chorizo šalát

Postup:

Klobásu alebo salámu Chorizo nakrájamne na malé a tenké plátky. Na panvici zohrejeme 1 – 2 polievkové lyžice oleja a na ňom krátko opečieme Chorizo. Papriku nakrájame na malé kocky, rajčiny na štvrtinky, cibuľky, okrem jednej, nakrájame krížom na tenké krúžky, rímsky šalát na tenké pásiky. Avokádo nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, cesnak posekáme nadrobno. Paradajkový pretlak, podrvený cesnak, pokrájanú cibuľku, ocot, , soľ, tabasco alebo cayenské korenie zmiešame a pridáme 5 polievkových lyžíc oleja. Túto marinádu nalejeme na pripravenú zeleninu a všetko dôkladne premiešame. Šalát servírujeme v miskách, ozdobený postrúhaným syrom a kyslou smotanou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach