Kurací šalát s ovocím

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

300 g vareného alebo pečeného kuracieho mäsa, 2 plátky ananásu, 1 konzerva mandarínkového kompótu, 2 lyžice sekaných mandlí, soľ, cukor, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 50 g majonézy, 2 lyžice koňaku, 3 lyžice kečupu, 2 lyžice citrónovej šťavy

Na ozdobenie:
4 lístky, hlávkového šalátu, 12 kompótových čerešní, petržlenová vňať

Kurací šalát s ovocím

Postup:

Mäso a ananás nakrájame asi na dvojcentimetrové kúsky, pridáme mandarínky a mandle, okoreníme trochou čierneho korenia a sladkou paprikou, podľa chuti posolíme a prisladíme. Zmes dobre premiešame a dáme odležať. Do majonézy postupne vmiešame koňak, kečup a citrónovú šťavu. Pripravíme si všetko čo budeme potrebovať na zdobenie. Kurací šalát servírujeme v miskách, ktoré sme pred tým vystlali lístkami hlávkového šalátu. Každú porciu prelejeme omáčkou a prizdobíme čerešňami a petržlenovou vňaťou.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach