Vyskúšajte recept na Aténsky šalát, ktorý vám bude chutiť!
Suroviny na Aténsky šalát:
1 koralový šalát, 1 veľká šalátová uhorka, 1 veľká paradajka, 2 reďkovky, 1 malá cibuľa, 8 čiernych olív, 60 g syra feta, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžica vínneho octu, 1/2 lyžičky sušeného oregána, soľ a čerstvo zomleté čierne korenie
Postup:
Šalátové listy oddelíme od seba. Dôkladne ich poumývame a osušíme. Potom ich potrháme na kúsky a naaranžujeme na veľký tanier. Uhorku pokrájame na kolieska a paradajku na kúsky. Reďkovku a cibuľu pokrájame na tenké kolieska. Uhorku, paradajku, reďkovku, kolieska cibule a olivy poukladáme na šalátové listy.
Mohlo by vás zaujímať
Syr pokrájame na kocky s hranou asi 1 cm a poukladáme na zeleninu. Do malého pohárika s uzatváracím vekom dáme olej, vínny ocot, oregáno, soľ a korenie. Pohárik dôkladne pretrasieme. Tesne pred podávaním šalát prelejeme nálevom. Poznámka: Do tohto šalátu sú najlepšie pevné čierne olivy ako napr. olivy kalamata. Dostaneme ich v supermarketoch a lahôdkach. Do šalátu môžeme pridaťaj zelené papričy a sardelky.