Aténsky šalát

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Vyskúšajte recept na Aténsky šalát, ktorý vám bude chutiť!

Suroviny na Aténsky šalát:

1 koralový šalát, 1 veľká šalátová uhorka, 1 veľká paradajka, 2 reďkovky, 1 malá cibuľa, 8 čiernych olív, 60 g syra feta, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžica vínneho octu, 1/2 lyžičky sušeného oregána, soľ a čerstvo zomleté čierne korenie

Postup:

Šalátové listy oddelíme od seba. Dôkladne ich poumývame a osušíme. Potom ich potrháme na kúsky a naaranžujeme na veľký tanier. Uhorku pokrájame na kolieska a paradajku na kúsky. Reďkovku a cibuľu pokrájame na tenké kolieska. Uhorku, paradajku, reďkovku, kolieska cibule a olivy poukladáme na šalátové listy.

Mohlo by vás zaujímať

Grécky šalát s fetou a olivami

15 minútSuroviny na grécky šalát: 5 paradajok, 1 šalátová uhorka, 1 – 2  papriky, 1 cibuľa, 1 lyžica olív, 150 g syra Feta Nálev:2 lyžice olivového… Čítaj ďaľej

Syr pokrájame na kocky s hranou asi 1 cm a poukladáme na zeleninu. Do malého pohárika s uzatváracím vekom dáme olej, vínny ocot, oregáno, soľ a korenie. Pohárik dôkladne pretrasieme. Tesne pred podávaním šalát prelejeme nálevom. Poznámka: Do tohto šalátu sú najlepšie pevné čierne olivy ako napr. olivy kalamata. Dostaneme ich v supermarketoch a lahôdkach. Do šalátu môžeme pridaťaj zelené papričy a sardelky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach