Bohatý šalátový tanier

Doba prípravy 15 minútEnergia: 383 kcal.Náročnosť

1 porcia obsahuje: 1603 joulov (383 kalórií)

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

200 g hlávkového šalátu, 400 g varenej špargle, 4 srdiečka artičokov (z konzervy), 1 mrkva, 1/2 šalátovej uhorky, 2 malé paradajky, 1 zväzok reďkoviek, 4 natvrdo uvarené vajcia, 100 g šunky, 1 strúčik cesnaku, 1 malá cibuľa, 3 lyžice octu, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky cukru, 1/4 lyžičky mletého korenia, 6 lyžíc oleja

Postup:

Šalát očistíme, umyjeme a osušíme. Špargľu nakrájame na 5 cm kúsky. Srdiečka artičokov a paradajky rozštvrtíme. Očistenú mrkvu pokrájame na kolieska, uhorku, reďkovku a vajcia na plátky, šunku na malé kocky. Všetko upravíme na tanieri. Očistený cesnak a cibuľu, oboje nasekáme nadrobno a zmiešame s ostatnými prísadami na marinádu. Šalát ňou pokvapkáme, konzumujeme čerstvý.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach