Cícerový šalát s morčacími nugetkami

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na cícerový šalát s morčacími nugetkami( rozpočet pre 4 osoby ):

800 g morčacieho mäsa, 3 strúčiky cesnaku, olivový olej, tandoori masala korenie, 400 g cíceru ( nechať namočený cez nos ), citrónová tráva, 400 g čerstvého špenátu ( mladé lístky ), 80 g sušené paradajky v olivovom oleji, 1 veľký baklažán, 3 strúčiky cesnaku, 1 veľká lyžica tahini sezamovej pasty, 2 citróny, olej z hroznových jadierok, rasca mletá, horčicové semienko, kurkuma mletá, koriandrová vňať, 1 veľký kozí jogurt 400 g

  Cicerovy salat s morcacimi nugetkami

Postup:

Morčacie mäso nakrájame na malé nugetky cca 5x 5 cm. Marinujeme v oleji spolu s korením tandoori a prelisovaným cesnakom a opečieme z oboch strán. Na olivovom oleji opečieme na kocky nakrájaný baklažán, pridáme cesnak, koreniny a po pár minútach sušené paradajky a mladý špenát. Premiešame a vypneme oheň. Do misy vysypeme teplý uvarený cícer s citrónovou trávou. Vmiešame do neho aj orestovaný baklažán, tahini pastu, všetko okoreníme, pridáme nasekaný koriander, osolíme a riadne pomiešame. Cícerový šalát podávame s jogurtom pomiešaným s hroznovým olejom a štipkou kurkumy.

Autor: Silvia Horecká

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach