15 minút
Suroviny:
200 g slaniny nakrájanej na kúsky, 500 g nasekanej bielej kapusty, 1 lyžica rasce
Zálievka: 1/4 l vody, 150 ml jablčného octu, 1 lyžica kryštálového cukru, 2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 1/2 lyžičky Pomôcky na konzervovanie
Postup:
Slaninu urestujeme, zmiešame a kapustou, rascou a natlačíme do pohárov (z varného skla). Vodu zmiešame s octom, cukrom a soľou a povaríme (cca 2 min). Odstavíme z ohňa a pridáme sódu bikarbónu a Pomôcku na konzervovanie. Dobre premiešame a touto zmesou zalejeme pripravenú kapustu so slaninou v pohároch. Poháre uzavrieme a dáme na plech, ktorý naplníme asi na 2 cm vodou. Vložíme do rozohriatej na spodný rošt. Necháme v rúre cca 50 min pri 100 °C (plynová, stupeň 1).