15 minút
Suroviny na kurací šalát na taliansky spôsob (rozpočet na 4 porcie):
500 g kuracích pŕs, 150 g salámy, 800 g šalátu (Lollo rosso, ľadový šalát, Ruccola, čakanka), 2 paradajky, 100 g strúhaného syra
Dressing: 125 g oleja, 16 g octu, 25 g červeného vína, 19 g worcsesterovej omáčky, 10 g cukru, 150 g vody, 15 g horčice z príchuťou estragonu, 3 g pažítky, 7 g petržlenovej vňate
Postup:
Listový šalát a paradajky umyjeme a pokrájame. Kuracie prsia osolíme, okoreníme, prudko opečieme a pokrájame na kúsky. Rovnako pokrájame aj kúsky salámu. Pokrájané paradajky a šalát premiešame so salámou a kuracím mäsom, posypeme strúhaným syrom a prelejeme dressingom.
Mohlo by vás zaujímať
Dressing: horčicu, cukor, soľ a olej dobre premiešame, pridáme ocot, vodu, červené víno a worcsersterovú omáčku. Nakoniec primiešame bylinky.