Suroviny na letný šalát s suchým sektom ( rozpočet pre 4 osoby):
150 až 200 g mixu zelených listov (rukola, friseé, kučeravý červený šalát, rímske listy, valeriána – z každého cca 30 g), 250 g cherry paradajok (ktoré si doma usušíme), 150 g roquefortu (alebo iného modrého plesňového syru), 300 g zmesi lesného ovocia (čerstvé alebo mrazené), 0,7 l Hubert L´Original Brut
Postup:
Sušenie cherry paradajok: Paradajky nakrájajte na tretinky. Vložte do trúby a sušte približne 60 minút pri teplote 120 °C. Zelené listy natrhajte, zmiešajte s paradajkami. Zmes môžete ochutiť olivovým olejom, balzamikovým octom, soľou alebo korením podľa chuti. Podávajte s lesným ovocím a plátkom syra. Šalát podávajte so šumivým vínom Hubert L´Original brut, ktoré vďaka svojej biskvitovej vôni a delikátnej chuti, vytvorí jedinečnú harmóniu.
Rada kuchára:
Listy vždy radšej natrhajte, pri krájaní strácajú vnútornú šťavu.