20 minút
Suroviny:
miešané listy (ľadový šalát, rukola, polníček, friseé) 200 g, maliny 80g, hrušky 150 g, losos 200 g, syr roquefort (niva) 160 g, portské víno (červené) 2,5 dcl, malinový ocot 0,4 dcl, soľ (hrubá soľ – dlhšie vydrží šalát chrumkavý), korenie
Postup:
Listy natrháme na menšie kúsky, nakrájame hrušky (so šupkou alebo bez, podľa chuti), roquefort/niva na kocky. Lososa opečieme z oboch strán, stredne prepečený. Víno necháme zredukovať na polovičný objem – privedieme do varu a necháme cca ½ objemu odpariť, aby vznikla omáčková konzistencia. Spolu všetko premiešame, okoreníme, osolíme hrubou soľou. Pokvapkáme malinovým octom. Šalát podávame so šumivým vínom.